Naivni penzioner

767

Lažna djelatnica Mirovinskog orobila starca. Žena se 85-godišnjaku predstavila kao djelatnica Zavoda za mirovinsko osiguranje. Obećala mu je isplatiti zaostatke od 32.000 kuna, ako prvo on njoj plati 5.800 kuna PDV-a što je naivni starac i učinio.

sitnisPrijevaru tešku 5.800 kuna počinila je ženska osoba nad 85-godišnjim S.B. u srijedu na području općine Voćin, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Prevarantica je u jutarnjim satima na kućni telefon nazvala starca te se predstavila kao djelatnica Zavoda za mirovinsko osiguranje. Rekla je naivnom starcu da će dobiti zaostatke od mirovine u iznosu od 32.000 kuna pod uvjetom da njihovoj djelatnici uplati 5.800 kuna PDV-a.
Nakon što je 85-godišnjak pristao u njegovu kuću je ubrzo došla mlađa ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica HZMO-a. Nakon kraćeg razgovora dao joj je novac, a prevarantica je otišla.
Žena je stara oko 30 godina, visoka oko 160 cm, srednje tjelesne građe, crne kose, tamnije puti, a bila je odjevena u crnu majicu i hlače.
Policija poziva građane, koji imaju bilo kakve korisne informacije o prevarantici da se jave u policijsku postaju Slatina na broj telefona 033/741-639 ili na broj 192. piše