Njega kože u četrdesetima

667

Ako se niste dovoljno dobro brinuli za kožu u tinejdžerskim danima i dvadesetim godinama, oštećenja će biti uočljivija, i to u obliku napuknutih kapilara i tamnih mrlja na licu i prsima. Gubitak kolagena i elastina reducira punoću obraza, što rezultira obješenom kožom lica i uočljivijim borama na području oko očiju i čela. Vaša nekoć glatka koža počinje dobivati neravnomjernu strukturu zbog drastično usporenog obnavljanja kože.

Dnevna njega
U liječenju pigmentacije i bora, retinoidi su još uvijek zlatni standard. Dobiveni iz vitamina A, retinoidi stimuliraju proizvodnju novih kožnih stanica. Kako koža postaje lijena u proizvodnji prirodne masnoće, što je tipično za četrdesete, ljeti koristite losione, a zimi kreme za lice. Za dodatnu hidrataciju noću koristite serum koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Serumi sadrže višu koncentraciju ključnih sastojaka u borbi protiv starenja kože, kao što su vitamini A, C i E.

Ključna stavka
Jedan od većih problema u četrdesetima je skupina bora oko očiju. Neki preparati za njihovo ublaživanje sadrže kompleksne šećere koji gotovo instantno ublažavaju bore, no ono što morate imati na umu je da se taj efekt izgubi čim prestanete koristiti takve proizvode.

VIP-tretman Razmislite o investiranju u skuplje, ali provjereno učinkovite kreme koje se sa starenjem kože bore na molekularnoj razini, a to je posao koji ne može obaviti ni plastična kirurgija. piše