Ozbiljne optužbe

1174

Bivše djelatnice doma za starije kod Petrinje: Štićenike vežu, ja to nisam mogla… Vlasnica sve negira

Vlasnica doma Dijana Pavičić sve navode negira i tvrdi kako je protiv nje, supruga i samog doma pokrenuta hajka koju su skrojile bivše djelatnice.

Obiteljski dom kod Petrinje našao se u središtu pozornosti nakon što je na Facebooku objavljena fotografija jedne korisnice koja bez odjeće, zavezana visi s kreveta.
O nehumanim uvjetima obiteljskog doma u Mošćenici pokraj Petrinje progovorila je jedna bivša djelatnica.

– Prijavila sam vlasnike i dom, i zbog fizičkog napada na mene jer su mi htjeli uzeti mobitel – kaže autorica fotografije i dodaje kako je tamo radila i po 20 sati. Iskusna je njegovateljica koja je radila u i inozemstvu, ali u ovom je domu, kaže, svjedočila scenama koje nikada u poslu nije doživjela. – Vezanje ljudi… ja to nisam mogla. To je radio gospodin, suprug vlasnice. Vezao je mornarske čvorove, ali ta je žena imala toliku volju za životom da se svake noći pokušavala osloboditi. Tamo nema reda, rasporeda, korisnici nemaju nikakve aktivnosti, samo sjede – ispričala je bivša djelatnica za dnevnik.hr. Kaže kako su je, kad je dolazila inspekcija, poslali u vešeraj. – To vam je obična garaža, puna stvari. Nema ni sušilice, ne pere se kako bi trebalo, ništa se ne pegla. Higijenski i životni uvjeti tamo su minimum minimuma. Čudilo me otpočetka kako su uopće dobili dozvolu – ističe. piše