Sin zatražio pomoć

771

izgubiFOTO: Jeste li vidjeli ovu ženu?

Sin nestale talijanske državljanke Marije Vassallo iz Trsta (74), kojoj se 31. srpnja izgubio svaki trag, zamolio je pomoć medija u potrazi za svojom majkom. Zadovoljan je radom naše policije, ali nakon trinaest dana potrage, nemaju nikakvih informacija o njoj.

Maria Vassallo je nestala 31. srpnja nakon doručka u pansionu ‘Veli Lošinj’ na otoku Lošinju. Bila je odjevena u suknju i majicu kratkih rukava, na nogama je imala sandale i nosila je žensku ručnu torbicu. Visoka je 166 centimetara i sitnije građe, ovalna lica s izraženom donjom čeljusti i punijih usana, smeđe kratke valovite kose i smeđih očiju. Nosi naočale.

Njen sin Marco Garbelli u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju je zamolio sve one koji imaju ikakvu informaciju ili saznanja o kretanju njegove majke toga kobnog dana da izvijeste najbližu policijsku postaju ili talijanski konzulat u Rijeci.

Bila je vrlo zadovoljna uslugom i smještajem

Prema njegovim riječima, majka je dobrog zdravlja i kondicije, s obzirom na godine znala je ponešto zaboraviti, ali je, primjerice, prošlog ljeta vozeći automobil stigla na ljetovanje na otok i vratila se. U spomenutom pansionu je ljetovala sama, a družila se s Marcovim stricem čija se kuća nalazi 40-ak metara od pansiona. Nikada se ništa slično nije dogodilo, tako da je obitelj dodatno zabrinuta.

Prema njegovim riječima, obitelj nikad s njom nije imala nikakvih problema, a majka je bila vrlo zadovoljna uslugom i smještajem u pansionu pa ne vjeruje da je svjesno i namjerno iznenada odlučila promijeniti mjesto gdje se odmarala, a da o tome nikoga ne obavijesti, i samo tako nestati.

Policija organizirala i potragu sa psima

Garbelli je kazao da je zadovoljan radom hrvatske policije: odmah su objavili vijest o nestanku, po otoku zalijepili postere s njezinom fotografijom, organizirali i potragu sa psima, ali potraga nije dala rezultata. Sam Garbelli je majčinu fotografiju podijelio po Autotransovim autobusima, u nadi da će je možda netko prepoznati.

Policija i obitelj mole svakoga tko ima korisnu informaciju da nazove policijsku postaju preko 112. piše