Sjetili se najstarijih

581

dijele_hranuGrad Ivanec darivao je 850 građana starijih od 76 godina. Djedovi i bake po pakete s hranom došli i dva sata ranije! Pakete s namirnicama svojim su sugrađanima podijelili gradski vijećnici iz svih stranaka i članovi stažnjevečke Udruge za kulturu.

 

Vrećice s hranom sijedim su glavama podijelili gradski vijećnici i članovi stažnjevečke Udruge za kulturu i sport.

E, dijete moje, teška su vremena došla! Da nema sina s familijom koji mi svaki dan pomaže, kruha bih bila gladna! Jako je lijepo kaj su se s paketima i nas starih zmislili. Malo putra, cukara, ulja, čokolade, sve to dobro dojde! – u dahu nam je rekla 78-godišnja baka iz Ivanca. A ona je bila tek jedna među 850 najstarijih građana cijeloga ivanečkoga kraja, za koje je Grad Ivanec i ove godine priredio druženje u velikoj dvorani KTC-a, darovavši im pakete s namirnicama i počastivši ih toplom večerom.

– Darovali smo pakete svim građanima od 76 i više godina. O tomu koliko je mnogima od njih teško govori i podatak da su poneki bake i djedovi, bojeći se da će ostati bez svog poklona, na podjelu došli čak dva sata prije zakazanog roka! No, vrećice su osigurane za sve, jer imamo točan popis naših najstarijih sugrađana – kazala je dogradonačelnica Jasenka Friščić, koja je mnoštvu okupljenih uputila božićne čestitke.

U pomoć u raspodjeli darova priskočili su gradski vijećnici iz svih stranaka te članovi stažnjevečke Udruge za kulturu i sport. Bake i djedovi potom su se okrijepili uz toplu večeru, gemište i sokove, a raspoloženje su im podigli i tamburaši i odrasli folkloraši KUD-a Salinovec, koji su ih „razdrmali“ polkama i zagorskim tancom. Budući da su ih pristigle i godine i kostobolja, bake i djedovi nisu se odvažili na ples, ali da je u njih srce još mlado vidjelo se po tome što su im noge cupkale uz ritam koji su diktirali svojim – štapom.

Dio darova preuzele su umirovljeničke udruge iz Ivanca i Radovana. Odnijet će ih svojim teško bolesnim i nepokretnim članovima te ih razveseliti druženjem i razgovorom. piše