Skupe pošiljke

763

plkoverPolicija upozorava: Ne nasjedajte na novu poštansku prevaru!

Varaždinska policija upozorila je na nove načine prevare putem pošte. Naime, nekim su građanima djelatnici ovlaštenih poštanskih poduzeća donijeli kuverte na kojima je stajala napomena ‘tužba’, a za čije su preuzimanje morali platiti nekoliko stotina kuna.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su u posljednje vrijeme nekoliko prijava građana o novim načinima prevara, piše evarazdin.hr.

Naime, građanima su djelatnici ovlaštenih poštanskih poduzeća, na kućnu adresu donijeli kuverte na kojima je uz njihovo ime i prezime, točnu adresu, stajala napomena ”tužba” te podatak da istu šalje jedan odvjetnički ured iz Zagreba.

A u kuvertama reklame
Za primitak takve kuverte morali su platiti nekoliko stotina kuna otkupnine i troškova poštarine, a po njihovom su otvaranju ustanovili da se u njima nalazi reklamni materijal za prodaju određenih proizvoda.
Vezano uz navedeno, PU varaždinska skreće pozornost građanima da ne nasjedaju na ovakve prevare, te da ne primaju ovakve pošiljke, odnosno ne plaćaju nikakvu otkupninu za njih. piše