Smrt na cesti

696

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas u 9.40 sati na državnoj cesti u naselju Slabinji poginula je pješakinja Draginja Nježić (72), a teško je ozlijeđena Danica Nježić (78).

Obje su iz Slabinje. Na njih je seat cordobom sisačkih oznaka naletio Boris S. (36), policajac iz Jasenovca, zaposlen u Policijskoj postaji Hrvatska Kostajnica. Policajac je bio izvan službe, a vozio se u Hrvatsku Kostajnicu gdje je trebao igrati za ekipu policije u nogometnoj utakmici s momčadi HNK Zrinskog u povodu Dana planeta Zemlje.

Mjesto nesreće na izlazu je iz nepreglednog zavoja i na usponu prema prijevoju te je vozač (nije konzumirao alkohol, op. a.) prekasno uočio žene koje su se kretale kolnikom s druge strane prijevoja. Na tom dijelu naselja nema nogostupa za pješake koji su prisiljeni služiti se kolnikom što dovodi u opasnost i njih i vozače.

U vrijeme kad se nesreća dogodila padala je jaka kiša, a vozač je nakon kočenja te nakon što je udario u pješakinje završio u kanalu. Pješakinju Danicu Nježić i policajca Borisa S. Hitna je pomoć odvezla u sisačku Opću bolnicu. Cesta kroz Pounje poprilično je uska i vijugava te prometna jer je to najkraći smjer iz Slavonije do Korduna, pa ličkom magistralom do mora i obratno. Za poljskih radova traktori nanose blato na cestu.

http://www.vecernji.hr