Spasili staricu zatrpanu pod brdom

725

Policija je izvijestila kako je klizanje tla i urušavanje na obiteljsku kuću uzrokovano obilnim padalinama. Gotovo dva sata bila je pod zemljom zatrpana Marija Lavrović (70) na čiju se kuću u Batini srušio dio brda. Osječka policija je izvijestila kako je klizanje tla i urušavanje na obiteljsku kuću uzrokovano obilnim padalinama. Žena je ostala doslovce prikliještena u kući. Čuli smo nešto kao gmrljavinu, kada smo izašli van vidjeli smo da kuće nema, znali smo da baka živi unutra, dotrčali smo i pozvali njezinog sina. Cijelo vrijeme se javljala i vidjeli smo da je živa, ispričao nam je Denis Francuzević susjed bake.

Dok su se susjed, obitelj i vatrogasci lavovski borili da ispod ruševine izvuku nesretnu staricu morali su paziti i na sebe jer je za to vrijeme jedno drvo skliznulo prema kući. Starica koliko je zasad poznato nije teže ozlijeđena. Bila je u trenutku nezgode u najudaljenijem dijelu kuće između ostave i kuhinje, prilklijštena između zida i frižidera. Vatrogasci su u pripremi evaukaciju još dviju kuća kojim prijeti neposredna opasnost da se na njih sruši zemlja i kamenje. Inače, u Osječko-baranjskoj županiji proglašeno je sedam izvanrednih obrana od poplava i tri izvanredna stanja.

Situacija je vrlo složena. Četirima školama prijeti poplava pa su ekipe na terenu, a djeca su na sigurnom. Zatvorit ćemo lokalnu cestu – rekao je Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda Osijek. U porastu je i Dunav što dodatno otežava protok lokalnih rječica. Selo Dragotin kod Đakova gotovo je odsječeno, a popodne je moguća i evakuacija. Sve ovisi o daljnjem rastu vodostaja, no u nekim mjestima će se vjerojatno morati pristupiti evakuaciji – kažu u Hrvatskim vodama.

piše