Super prabaka

784

Na Sumatri pronađena žena stara 157 godina!

sumatraNedavni popis stanovništva u Indoneziji otkrio je u malenome selu na otoku Sumatri ženu koja tvrdi da ima 157 godina, rekao je Jhony Sardjono, dužnosnik indonezijskog ureda za statistiku. Popisivači vjeruju kako je moguće da je Turinah doista rođena 1853., kako tvrdi. Najstarija poznata žena na svijetu bila je Francuskinja Jeanne Calment, koja je umrla 1997. u dobi od 122 godine.
”Nema autentičnih dokumenata koji bi dokazali njezinu dob, no na osnovi njezine izjave i uzimajući u obzir dob njezine usvojene kćeri, koja ima 108 godina, teško je u to sumnjati”, rekao je dužnosnik službe za popis stanovništva Jhony Sardjono.
Turinah i dalje radi oko svoje kuće, a cijeli je život pušila, istaknuo je.
”Unatoč dobi, ima izvrsno pamćenje, dobar vid i nema problema sa sluhom. Gotovo tečno govori nizozemski”, dodao je. Indonezija je bila nizozemska kolonija nekoliko stoljeća prije Drugog svjetskog rata, nakon kojega je proglasila neovisnost.
Turinah tvrdi da je spalila svoje dokumente 1965. kako je se ne bi povezalo s komunistima, koje su indonezijske vlasti masovno ubijale pod optužbom da planiraju puč.
Jedna druga žena rekla je popisivačima da ima 145 godina.

piše