Toplotni udar u Hrvatskoj

1459

Opekline za manje od 10 minuta. Toplotni udar u Hrvatskoj: Temperature do 36 Celzija! Meteorolozi za subotu predviđaju jako visoke temperature diljem Hrvatske. U kontinentalnim krajevima živa će se popeti do užarenih 36 stupnjeva, a roditelje se upozorava da djeca na suncu mogu dobiti opekline za manje od 10 minuta.

Jako_suncePrognoza za Hrvatsku za subotu je doslovno vruća. Očekuje se sunčano vrijeme uz malu, na dijelu srednjeg i na južnom Jadranu povremeno umjerenu naoblaku. Bit će vruće s najvišom temperaturom uglavnom između 30 i 36 Celzijevih stupnjeva. Najviše temperature očekuju se u Slavoniji.
Meteorolozi građanima savjetuju da piju puno tekućine i da izbjegavaju boravak na suncu između 11 i 16 sati. Roditelje se upozorava da djeca na suncu mogu zadobiti opekline za manje od 10 minuta. Također, preporuča se nošenje pokrivala za glavu, sunčanih naočala i korištenje zaštitne kreme za sunce.

Podsjetimo, vrućina je u Hrvatskoj već odnijela život jedne starije žene u Slavoniji, koja radila na suncu u polju pokušavajući popraviti štetu od poplava.
Olakšanje i zahlađenje od nekoliko stupnjeva očekuje se tek u nedjelju navečer, kada će se iznad krajeva Hrvatske nadviti oblaci.

piše