Čudo: 66-godišnjakinja rodila blizance

717

dvojekiNeimenovana žena stara 66 godina rodila je blizance u Švicarskoj, objavio je tamošnji list Sonntags-Blick. Listu je informacija potvrđena u kantonalnoj bolnici u Churu, u istočnoj Švicarskoj.

 

Najstarija majka u Švicarskoj blizance je rodila prije dva tjedna carskim rezom. Ostale pojedinosti bolnica nije željela objaviti. Ne zna se u kakvom su stanju rođena djeca i je li s njima sve u redu, jer žena ako i rodi u tako odmakloj dobi, to predstavlja velik rizik za novorođeno dijete.Žena je svoju trudnoću, kako piše list, ‘organizirala’ u Ukrajini.

Najstarija majka na svijetu je Indijka Rajo Devi Lohan koja je u svojoj 70. godini također rodila blizance 2010.  Nakon 44-godine braka bez djeteta, Indijka Devi odlučila je začeti uz pomoć umjetne oplodnje, u zdravstvenom centru, u gradu Hisaru, na sjeveru Indije. Devi je u svibnju 2010.  napokon i postala majka, no ne jednog, već troje djece, dva dječaka i djevojčice. Dvije bebe rođene su s 1,2 kilograma težine, dok je treća tek nešto teža, s 1,3 kilograma. (B.V./Hina) piše