Za starije osobe

713

pleuVitaminom B12 i folnom kiselinom poboljšajte memoriju. Starije osobe koje su koristile vitamin B12 i folnu kiselinu kao dodatke prehrani tijekom dvije godine pokazali su znatna poboljšanja na testovima kratkoročne i dugoročne memorije za razliku od onih koji nisu konzumirali vitamine, objavljeno je u studiji australskog Nacionalnog Sveučilišta.

 

– Iako se nekome neće činiti tako važnim, rezultati itekako ohrabljuju jer otvaraju mogućnost da se ovim dodacima prehrani produši i poboljša zdravlje kako fizičko tako i mentalno u starijoj dobi., objasnila je voditeljica studije Janine Walker za Reuters.

U istraživanju je sudjelovalo preko 700 ljudi u dobi od 60 do 74 godine, a uključene su osobe koje su pokazale znakove depresije ali bez dijagnoze kliničke depresije. Nakon dvanaest mjeseci se činilo da nema nekih poboljšanja među grupama no poslije dvije godine zabilježeni su bolji rezultati na memorijskim testovima, uključujući i područja pažnje i brzine, objavljeno je u američkom časopisu Clinical Nutrition. piše