Brižni Nijemac

834

Dat će 20.000 eura za novi bubreg svom mačku! Nakon što je doznao da je njegov mačak Max bolestan te da treba transplataciju bubrega kako bi preživio, vlasnik Thomas R. iz Njemačke već je počeo tražiti donora u SAD-u, a cijeli pothvat stajat će ga oko 150 tisuća kuna.

bubreg_maakThomas R. (35) iz Hannovera je prije tri godine iz doma za napuštene životinje uzeo mačka Maxija (6). Mačak je u međuvremenu počeo manje jesti i mršavjeti, zbog čega ga je Thomas odveo veterinaru.
”Veterinar mi je rekao da Maxi ima bolestan bubreg i da će uginuti ako ne ode na transplantaciju. No, rekao mi je i da to u Njemačkoj nije moguće napraviti jer se zdravim mačkama ne smiju uzimati bubrezi. Jedino rješenje je bilo da odemo u SAD gdje napuštene mačke u domovima služe kao donori”, rekao je vlasnik.
Dodaje da mačke nitko ne pita žele li dati bubreg ili ne, ali svaki vlasnik čijem mačku transplantiraju bubreg mora udomiti donora.
Thomas je rekao i kako pregovara s nekoliko klinika u SAD-u te da im je poslao uzorke krvi svog ljubimca. Dodaje i kako je zahvat skup, a mora platiti i prijevoz te boravak.
Cijeli pothvat stajat će ga između 15.000 i 20.000 eura, a Thomas ne misli da pretjeruje jer mu je Maxi kao član obitelji, prenose 24sata.