Mačak krao po susjedstvu

728

Mačak šest mjeseci krao gaćice po susjedstvu. Stanovnici jednog engleskog grada pola godine su živjeli u strahu od nepoznatog lopova koji je krao svaku sitnicu ostavljenu bez nadzora. Na kraju su kradljivca policiji prijavili njegovi vlasnici. Nastrani lopov iz grada na jugu Engleske koji je iz vrtova krao rublje, rukavice i čarape mjesecima je mučio policiju. Gotovo sve ostavljeno bez nadzora bi jednostavno nestalo

sivi_maakIpak najčešće bi stradale ženske i dječje gaćice, a krađe su se u zadnje vrijeme postajale sve češće. No policija je ipak ušla kradljivcu u trag. Probleme građanima je radila mačka kleptoman darežljive prirode. Kako bi pokazao zahvalnost svojim novim vlasnicima, Peteru i Birgitt Weismantel, 13-godišnji Oscar svoj plijen je svakodnevno donosio kući svojim vlasnicima koji žive u Portswoodu, predgrađu Southamptona.
‘Prije par mjeseci počeo je donositi čarape, a onda i vrtlarske rukavice, za koje smo zaključili da pripadaju našem susjedu’, priča vlasnike Peter. ‘Onda smo imali situaciju da je kući donio gaćice neke mlade žene’. ‘S vremenom je to postajalo sve češće, pa sam obavijestio policiju jer je ljudima vjerojatno nedostajala odjeća’. Par je oko Božića udomio Oscara koji je ranije živio u skloništu za životinje. U prosjeku bi mačka počinila deset krađa dnevno. ‘Donosio nam je te stvari kao darove. Ne možemo ga sada vratiti kada se toliko trudi oko nas. Ima divnu narav i jako je mazna mačka’, kaže Birgitt.
‘Zaljubli smo se u njega i prije nego je počeo donositi sve te silne stvari, ali bilo je stvarno dirljivo vidjeti ga kako svako malo dolazi s nekim ‘poklonom’ za nas’. Par će zadržati mačka za stalno, ali još mora smisliti kako da obuzda njegovu kleptomaniju.