Predavanja o zdravlju i prevetivi od bolesti

752

Nakon vrlo aktivnog vikenda i ovaj tjedan se nastavljaju predavanja i radionice EU projekta “Godine nisu važne” koje provodi udruga KAS u Sisku. U cilju poboljšanja kvalitete života umirovljenika i aktivnijeg života treće životne dobi, već u utorak 27.9.2022. od 15 sati održat će se predavanja o zdravlju i prevetivi od bolesti u prostorijama KAS-a, Savska 66 u Sisku, a voditi će ih dr. Andrea Horvatić Vanić. Srijeda 28.9.2022. je predviđena za aktivnosti koje sprijećavaju usamljenost: uređenje vrta voditelja Borisa Lemaića, s početkom u 15 sati u prostorijama KAS-a. Ovaj put će osim uređenja vrta biti prigoda za predavanje o gljivarstvu koje će uz Borisa Lemaića voditi Marijan Sekulić. Ovo je poziv i svim ljubiteljima gljiva čija je sezona u jeku. kako bi se mogli upoznati s različitim vrstama, tj. kako prepoznati jestive gljive?

Četvrtkom već tradicionalno, također u prostorijama KAS-a u Savskoj 66, održavaju se radionice tjelovježbe koje s početkom u 15 sati vodi kineziolog Marko Jurčević. Program je besplatan i namijenjen umirovljenicima, ali i svim znatiželjnima koji se mogu pridružiti projektu kao volonteri u druženju s našom najmudrijom skupinom stanovništva.

Svrha i cilj projekta “Godine nisu važne” je unaprijediti kapacitete organizacija civilnih društva u području aktivnog starenja i povećati kvalitetu života umirovljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 (85%), te iz Državnog proračuna RH (15%), dok je ukupna vrijednost projekta 1.082.997,65 kuna. Projekt provodi udruga KAS Sisak s partnerima Gradskim društvom Crvenog križa Sisak, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Udrugom invalida rada grada Siska i Gradom Sisak. Dosad je provedeno već dvjestotinjak različitih radionica za 250 umirovljenika, te su organizirana dva izleta na kojima su korisnici projekta posjetili Arboretum Opeku u Vinici, Čakovec, Đurđevačke pijeske i Suhopolje. Uskoro se organizira okrugli stol u Topuskom i još jedan izlet u ljepote Gorskog kotra. Projekt traje do početka travnja sljedeće godine, a voditelj je Daniel Pavlić.