Tužna priča

772

Tužna priča bake Milke. Žive u štali bez vode i struje na padinama Kozjaka. Na padinama Kozjaka u štali od svega 12 kvadrata, bez vrata, prozora, struje i vode, sa svojim bolesnim sinom već 15 godina živi 70-godišnja Milka Pavić-Sokol. Po pitku vodu pješači tri kilometra, kupa se ispred kuće, a donedavno je spavala zajedno s kozama.

bijedaMilka Pavić-Sokol kaže da ju je život natjerao da se vrati u kućicu na padinama Kozjaka tri kilometra istočno od sućuračkoga groblja u kojoj je i rođena prije 70 godina.
Kazala je da sve radi vani u prirodi. Kupa se ispred kuće, na brzinu se polije vodom i obriše. Dodaje da je donedavno spavala sa kozama, a kako zbog mrene na oku mora ići na operaciju morala ih je prodat.
Mjesečno preživljava s 1100 kuna socijalne pomoći.
“To mi je sve, mali ima 500 kuna, i to ode na njega”, kazala je.
“Nemam ga di leć pa spava vani, pred starom kućicom od rođaka, tu u susjedstvu. Imam još četvero djece”, kazala je baka Milka za Slobodnu Dalmaciju ističući kako jede manistru, fažol i puru.
Članovi Udruge Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice posjetili su baku Milku i donijeli joj sretnu vijest da će uz pomoć donatora uskoro imati krov nad glavom. No, s obzirom da to neće biti dovoljno da baka Milka ima ugodan boravak u svojoj kućici, trebat će im još pomoći. piše