Ubojstvo zbog novca

1004

ubioDobio 40 god. jer je starca drogirao, pa živog zapalio. Tridesetčetverogodišnji Pero Lukić nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora i to jer je u društvu svoje nevjenčane supruge 71-godišnjaka iz Zagreba drogirao, a potom odvezao u šumu i živog zapalio. Razlog divljaštvu bio je novac kojeg se ubojica potom domogao opljačkavši umirovljenikov stan.

 

Pero Lukić (34) nepravomoćno je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u okrutnom ubojstvu iz koristoljublja Hrvoja Filipovića (71) iz Zagreba.

Lukić je s pokojnom nevjenčanom suprugom Maricom Duvnjak lani u siječnju Filipovića preko oglasa namamio u unajmljeni stan. Ondje su ga omamili sedativima u piću i posjeli u njegov BMW. Lukić ga je potom odvezao u šumu Ravenščica, iznio iz auta, polio benzinom i živog zapalio.

Potrošili 97.000 kuna

Nakon povratka u Zagreb, opljačkao je umirovljenikov stan i tjedan dana se s nevjenčanom suprugom koristio njegovim kreditnim i bankovnim karticama. Potrošili su pokojnikovih 97.000 kuna, a ukradeni BMW Lukić je planirao prodati u BiH. Lukić je tijekom suđenja tvrdio kako nije kriv, ali dokazi mu nisu išli u prilog, piše Večernji list.

Marica Duvnjak preminula je lani, 27. srpnja, od karcinoma pluća u 34. godini pa je stoga optužnica u međuvremenu izmijenjena, odnosno postupak protiv nje je obustavljen. piše