Za dug život

692

avokadozŽelite doživjeti stotu? Onda morate jesti ovu super namirnicu. Ulja iz voća na testu su se pokazala kao odlična u borbi protiv slobodnih radikala, koji su glavni izazivači srčanih oboljenja i raka. Prema posljednjim istraživanjima avokado može biti savršeno oružje u borbi protiv prijevremenog starenja i bolesti.

Ulja iz voća na testu su se pokazala kao odlična u borbi protiv slobodnih radikala, koji su glavni izazivači srčanih oboljenja i raka.

Mnogi sastojci koji sadrže antioksidanse u povrću i voću mogu pomoći u rješavanju problema slobodnih radikala, ali njihove supstancije ne mogu prodrijeti do mitohondrija. Ali sastojci avokada mogu, kako su pokazala istraživanja američkih znanstvenika.

Slobodni radikali nastoje uništiti mitohondrije i tako zaustaviti proizvodnju energije u samoj ćeliji, kako bi na kraju ćelija umrla. Kako bismo vam približili ovu sliku, pokušajte zamisliti da dođe do izlijevanja nafte, a vi umjesto da sanirate napuklu cijev iz koje istječu otrovne materije i plinovi, čistite samo proliveno ulje – rekao je Cortés-Rojo sa sveučilišta u Meksiku.

Ulje avokada toliko je blagotvorno da omogućava ćelijama da prežive čak i kada su izložene visokom postotku slobodnih radikala. Najsličniji kemijski sastav ulju avokada ima maslinovo ulje, što potvrđuje veoma nizak stupanj određenih kroničnih bolesti u pojedinim mediteranskim zemljama, stoga se ulje avokada smatra maslinovim uljem Amerike! piše