Zavele ih, pa….

764

dragulji

Hrvatice drogirale imućne starije ljude i pljačkale ih. Španjolska policija uhitila je pet hrvatskih državljanki koje su pljačkale u Barceloni i Tarragoni. Žrtve dviju Hrvatica bili su stariji imućni ljudi koje su ponekad zavodile, a ponekad se brinule za njihovo zdravlje, drogirale, a potom im pokrale vrijednosti iz kuće.

Španjolski su policajci nekoliko dana prije Nove godine uhitili pet hrvatskih državljanki zbog teških imovinskih delikata. Hrvatice su “pale” u akcijama u Barceloni i Tarragoni, a terete se za prevare, provale i razbojništva. Tridesetčetverogodišnja Sabina A. i njezina vršnjakinja Roberta B. osumnjičene su za nekoliko pljački u Barceloni u kojima su žrtve bili imućni usamljeni stariji ljudi. Dvije žene su svoje žrtve nadzirale tjednima, a potom su kretale u akciju, s vremena na vrijeme mijenjajući stilove pljački. Glumile su kako su zabrinute za zdravlje starije gospode ili su ih zavodile. Sabina A. bi nakon zavođenja nesretnoj žrtvi u piće ubacila sredstvo za spavanje, a potom bi pozvala kolegicu u pljačku.
Policija je pretražila zajednički dom dviju pljačkašica i pronašla veću količinu dragulja, lančića, ogrlica, prstenja i drugih dragocjenosti, piše ABC.es.

Operirale i po Tarragoni

Tri Hrvatice, pak, uhićene su u Tarragoni također pod sumnjom da su pljačkale domove u tom gradu. Naime, lokalni su policajci uočili automobil u kojem su bile dvije sumnjive žene. Ispostavilo se da čekaju signal treće, koja ih je trebala pozvati kada u susjednoj zgradi provali u jedan stan.

Policajci su utvrdili da je riječ o hrvatskim državljankama 21- godišnjoj Miri T., 39-godišnjoj Dragani J., te 22-godišnjoj Romini S. (22). Za Rominom S., koja inače ima i rumunjsko državljanstvo, njemačko je pravosuđe već raspisalo tjeralicu zbog provalnih krađa. piše