Unuk baki izbio zub jer mu je prigovorila

625

Rijeka: Unuk baki izbio zub jer mu je prigovorila da vrata od frižidera predugo drži otvorena

8012117

Psihičko i fizičko nasilje u obitelji dogodilo se sredinom svibnja u obiteljskoj kući u okolici Rijeke

Nezadovoljan jer u frižideru nema primamljivih stvari pa je predugo držao vrata otvorena, na što mu je ukazala njegova 83-godišnja baka Ljubica Š.Mateo O. (22) je uz psovke pretukao umirovljenicu i izbio joj zub.

Psihičko i fizičko nasilje u obitelji dogodilo se sredinom svibnja u obiteljskoj kući u okolici Rijeke, a s obzirom na to da je kod 83-godišnjakinje sve to dovelo do uznemirenosti i povrede dostojanstva, u slučaj se umiješala policija. Mladić se, prema optužnom prijedlogu, ogriješio o Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, a delnički sud ga je kaznio s 12.000 kuna. Ujedno mu je izrečena i mjera šestomjesečnog psihosocijalnog tretmana i plaćanja 200 kuna prekršajnog postupka.

Mladić je ignorirao četiri sudska poziva, a njegova baka je ispričala mučne scene kobne večeri. Bilo je poslije 22 sata kada je Mateo O. došao u stan u kojem živi baka te otvorio frižider.

Gledao je u frižider što bi pojeo. To je trajalo dosta dugo pa sam mu rekla: ‘Što gledaš, uzmi što je u frižideru na polici i zatvori ga’. Na to mi je opsovao majku i nogom udario u vrata frižidera. Nakon toga je mene odgurnuo pa sam pala između stola i kutnog ležaja. Tukao me po leđima i po glavi. Jaukala sam i dozivala upomoć dok je on kontinuirano psovao. Nedugo prije toga sam jedva preživjela moždani udar, a to je unuk znao. Uvrede su mi teško pale. Vikanje je čuo njegov otac pa mu je rekao da prestane. Otišla su obojica u drugi dio kuće, a najmlađi unuk mi je pomogao da dođem k sebi. Završila sam u bolnici na hitnom prijemu. Uočila sam i da mi je zub od krunice izbijen – ispričala je umirovljenica pojadavši se kako sa svojim prihodima jedva spaja kraj s krajem.

– Imam malu mirovinu pod ovrhom jer moj sin i unuci ne plaćaju režije pa sve moram ja, tako da mi za život ostane jako malo – zaključila je umirovljenica.

Njezin unuk je odmah nakon nemilog događaja uhićen, ali je sutradan pušten uz mjeru zabrane približavanja baki na tjedan dana. Piše