“Samo nebo nam je granica”

631

“Samo nebo nam je granica” filmska radionica u Zagrebu koju idući tjedan (05. – 09. 12. 2022.)  provodi udruga Bacači Sjenki u suradnji s Knjižnicom August Cesarec. Sudjelovanje na radionicama za građane je potpuno besplatno.
Polaznici generacije 54+  iz Zagreba uče pisati scenarij
U Knjižnici grada Zagreba “August Cesarec”, Šubićeva 40/2, od 05. do 09. prosinca 2022. održat će se scenaristička  majstorska radionica Bacača Sjenki koja se provodi u okviru programa „Samo nebo nam je granica“.
Na radionici se skreće pozornost na scenarij kao jednom od najvažnijih dijelova filma te na velik trud, predanost, preciznost, strast i sve ono što stoji iza scenarističkog posla. Kroz vrlo praktičan rad i vježbe polaznici će učiti kako nastaje scenarij, raspravljati na konkretnim primjerima o karakteristikama dobrog i lošeg scenarija, prolaziti kroz niz  dramskih vježbi koje  pomažu u kreativnom radu i naravno gledati filmove povezane s temom.
Osnova za razvoj scenarija tijekom radionice bit će priče polaznika koje treba ispričati na filmskom platnu. U tome ih vodi Veno Mušinović, glumac, dramaturg, scenarist, filmski autor i dramski pisac. Na kraju petodnevne radionice polaznici će napisati svoj prvi scenarij za kratki igrani film.
Radionice su za polaznike besplatne te im je osiguran ručak.
Podršku provedbi radionica osigurali Grad Zagreb i HAVC:
Za vaša pitanja i dodatne materijale stojim na raspolaganju,
Tatjana Tihomirović
Bacači Sjenki
098/162-7707